GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två gripna efter inbrottsvågen i koloniområdet

Inatt drabbades ytterligare fem stugor i Norra koloniområdet av inbrott. Polis larmades till platsen och två misstänkta tjuvar kunde gripas.
Simrishamn • Publicerad 10 april 2018 • Uppdaterad 10 april 2018

En av de drabbade var kommunalråd Karl-Erik Olsson, han liksom andra stugägare möttes av stor förödelse.

– De har fördärvat grinden och försökt bryta sig in genom dörren. När de inte lyckades med det krossade de fönstret. Det är glassplitter överallt, berättade Karl-Erik Olsson för YA.

Och nu var det dags igen. Vid klockan 03.07 på natten till tisdagen larmades polis till Norra koloniområdet ännu en gång. Uppringaren hade hört glas krossas och sett ljus från ficklampor vid en stuga.

När polispatrullen kom till platsen kunde de gripa två misstänkta inbrottstjuvar, en kvinna och en man. En polisanmälan om stöld har också upprättats.

Det konstaterades att ytterligare fyra stugor i området hade utsatts för inbrott under natten.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.