Annons
Nyheter

Två häktade för mordförsök – men fel måltavla

Två män har häktats för ett misstänkt mordförsök i Katrineholmstrakten i lördags. En kvinna i 50-årsåldern skottskadades då lindrigt i överkroppen men det var egentligen inte hon som var måltavlan, uppger åklagaren för .
Brott • Publicerad 5 januari 2022
Två personer har häktats efter ett mordförsök utanför Katrineholm. Arkivbild.
Två personer har häktats efter ett mordförsök utanför Katrineholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var i lördags kväll som kvinnan blev skjuten i en husvagn i Björkvik utanför Katrineholm. Under natten mot söndagen kunde polisen gripa de personer som nu häktats, en man i 40-årsåldern och en man i 60-årsåldern.

På platsen för skjutningen fanns även en man i 55-årsåldern som stod utanför husvagnen. Enligt kammaråklagare Ida de Luna Sjöholm var det egentligen han som var måltavlan för attacken.

Annons

– Jag kan säga som så att misstanken jag begärt dem häktade för, mordförsök, avser inte kvinnan, säger hon till tidningen.

Mannen i 60-årsåldern häktas misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Den andre häktade mannen misstänks för medhjälp till mordförsök. Båda häktades på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

Åklagaren säger till SVT Sörmland att samtliga inblandade har "någon typ av bekantskap".

Den skottskadade kvinnan kunde lämna sjukhuset efter att ha fått skadan tillsedd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons