Annons
Nyheter

Två hittade döda efter brand

Två personer har hittats döda i det hus söder om Trollhättan som brandhärjades under torsdagen.
Sökandet efter en tredje person fortsätter bland annat med hjälp av polishund.
Brand • Publicerad 9 juli 2021
Två personer har hittats döda i det hus söder om Trollhättan som brandhärjades under torsdagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten fick larmet om branden på torsdagsmorgonen. Huset som ligger i en mindre ort söder om Trollhättan var redan övertänt när räddningstjänsten kom till platsen. Brandmännen arbetade under hela dagen med släckningsarbetet.

Först under fredagen kunde en teknisk undersökning påbörjas, och strax efter lunch meddelade polisen att man hittat två kroppar i det nedbrunna huset.

Annons

– Anhöriga är underrättade om dödsfallen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Sökandet efter en tredje person som antas ha befunnit sig i huset fortsätter.

– Man har haft uppgifter som kan peka i den riktningen. Vi hoppas att den personen befinner sig någon annanstans och mår bra. Men det får fortsatta efterforskningar visa, säger Hans-Jörgen Ostler.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts, vilket enligt polisen är rutin när det brinner i bostäder och det är oklart vad som har hänt. Några uppgifter om brandorsak finns ännu inte.

– Teknikerna är på plats för att undersöka det. Men de behöver mer tid, dels för sin efterforskningar och sedan för att analysera materialet, säger Hans-Jörgen Ostler.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons