Annons
Nyheter

Två kvinnor allvarligt skadade vid kejsarsnitt

Två kvinnor fick allvarliga vårdskador efter att de genomgått kejsarsnitt på Danderyds sjukhus.
Nu lex-Maria anmäler sjukhuset sig själv i båda fallen.
Vård • Publicerad 10 augusti 2022
Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler två händelser där en patient drabbats av allvarliga vårdskador efter akut kejsarsnitt. Arkivbild.
Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler två händelser där en patient drabbats av allvarliga vårdskador efter akut kejsarsnitt. Arkivbild.Foto: Anders Ahlgren/SvD/TT

Den ena kvinnan drabbades av blodförgiftning efter att ha förlösts med akut kejsarsnitt. Orsaken till blodförgiftningen var bakterier som fanns i katetern som satt på patientens hand, enligt sjukhuset.

Den andra kvinnan fick en skada på livmodern i samband kejsarsnitt. Enligt sjukhuset behandlades skadan inte enligt rutin, och bidrog till en stor blödning. Patientens äggledare skadades under behandlingen och behövde tas bort. Händelserna har rapporterats in under 2022.

Båda patienterna fick förlängd vårdtid och "fick utstå mycket lidande, både psykiskt och fysiskt", vilket Expressen har rapporterat om.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons