Annons
Nyheter

Tre män skottskadade i Botkyrka

Tre män har skjutits i Fittja i Botkyrka kommun söder om Stockholm.
– Två har allvarliga skador, säger Ola Österling vid polisen.
Brott • Publicerad 10 februari 2023
Polis undersöker brottsplatsen. Tre personer har skottskadats, två har allvarliga skador.Foto: Henrik Montgomery/TT
Polis och ambulans på plats i Botkyrka kommun utanför Stockholm.Foto: Henrik Montgomery/TT

Polisen uppgav inledningsvis, vid 18-tiden på fredagen, att två skottskadade personer hittats utomhus. Senare stod det klart att tre personer skjutits i centrala Fittja.

– De två första fördes omedelbart till sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen, och tillägger att den tredje personen fick vård på platsen för lindrigare skador.

Annons

– Det finns flera vittnen som säger att flera skott har avlossats.

Samtliga skadade vårdades under fredagskvällen på sjukhus.

T-banan spärrades av

Polisen utreder skottlossningen som mordförsök. Ingen misstänkt har gripits.

En teknisk undersökning har gjorts på brottsplatsen och en specialsökhund har letat efter spår. Material från övervakningskameror har hämtats in och drönare har använts i polisens insats kring brottsplatsen.

Även ett område vid tunnelbanestationen i Fittja spärrades av, vilket innebar att tågen passerade hållplatsen utan att stanna.

De tre skjutna personerna hittades i närheten av varandra och var enligt polisen skytten eller skyttarnas avsedda måltavlor.

– Det är ingen ur allmänheten som har träffats av en förlupen kula, säger Ola Österling.

Koppling till våldsvåg

Polisen undersöker om händelsen kan kopplas till den våldsvåg som drabbat Stockholm den senaste tiden, enligt Österling.

– Vi har ju en omfattande utredningsresurs på fötterna i Stockholm sedan flera veckor tillbaka. Personerna är identifierade och vi håller på att titta på var i händelseflödet de kan placeras.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons