Nyheter

Två släppta efter skottlossning i Gävle

Brott • Publicerad 6 augusti 2020
Två av de fyra personer som anhållits har nu släppts eftersom de är under 18 år.
Två av de fyra personer som anhållits har nu släppts eftersom de är under 18 år.Foto: Johan Nilsson/TT

Två av de fyra personer som anhållits efter nattens skottlossning i Gävle har nu släppts. Detta eftersom de är under 18 år.

– Det är fråga om unga personer och den lägre misstankegraden, vilket innebär att det inte finns skäl att hålla dem fortsatt frihetsberövade. Misstankarna är inte avskrivna, säger kammaråklagare Annika Hessel i ett pressmeddelande.

Personerna är misstänkta för försök till grov misshandel och försök till grovt vapenbrott. SVT Nyheter Gävleborg rapporterar att samtliga fyra misstänkta är kända av polisen sedan tidigare. Tomhylsor men inget vapen har hittats på platsen för skottlossningen. Vittnen har uppgett att de sett en person falla till marken men ingen skadad har hittats i området.

– De här personerna är bekanta för oss sedan tidigare och vi vet att de tillhör en kriminell gruppering som vi haft ögonen på en längre tid, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisregion Mitt till SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.