Annons
Nyheter

Ukraina: En död i rysk drönarattack

En person uppges ha dödats i ryska drönarattacker mot regionen Odessa under natten till onsdagen.
Runt huvudstaden Kiev har flera ryska robotar skjutits ner, enligt Kievs militärförvaltning.
Ukraina • Publicerad 6 september 2023
Hamnen vid Izmail har blivit en viktig exportväg för Ukrainska varor.
Hamnen vid Izmail har blivit en viktig exportväg för Ukrainska varor.Foto: Andrew Kravchenko TT/AP

Minst en person har dödats efter ryska drönarattacker i regionen Odessa i södra Ukraina, uppger regionens guvernör Oleh Kiper.

Attackerna, som skedde under natten till onsdagen, var riktade mot området runt Izmail och pågick i tre timmar, skriver guvernören på meddelandetjänsten Telegram.

Annons

Hamnstaden Izmail ligger vid floden Donau och gränsar till Natolandet Rumänien. Området har blivit en viktig exportväg för ukrainska varor efter att Ryssland dragit sig ur spannmålsavtalet.

Hamnområdet och infrastruktur kopplad till jordbruket skadades i attackerna, enligt guvernören.

"Tyvärr dog en person", uppger Kiper och tillägger att personen var en jordbruksarbetare som avled på sjukhus av de skador han ådragit sig.

Ryssland avlossade även flera robotar mot Ukrainas huvudstad Kiev under natten till onsdagen, enligt Serhij Popko, ledare för Kievs militärförvaltning.

Samtliga robotar sköts ner innan de träffade sina mål, uppger Popko.

"Ännu en robotattack från fienden mot en fredlig stad i syfte att döda civilbefolkningen och förstöra infrastrukturen", skriver han på Telegram.

Enligt Ukrainas räddningstjänst orsakade vrakdelarna en brand i en kommersiell byggnad i regionen. Branden kunde dock släckas.

"Inga dödade eller skadade hittades", skriver räddningstjänsten på Telegram.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons