Annons

Ulricehamn och Falun får nytt VC-värdskap

Skidor • Publicerad 19 oktober 2019
Ebba Andersson får fortsätta att köra världscuptävlingar i Ulricehamn och Falun även under säsongen 2020-2021. Arkivbild.
Ebba Andersson får fortsätta att köra världscuptävlingar i Ulricehamn och Falun även under säsongen 2020-2021. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Ulricehamn och Falun fortsätter att vara en del av världscupen i skidor även under säsongen 2020–2021, det beslutade Svenska skidförbundet under lördagens styrelsemöte.

"Både Ulricehamn och Falun är erfarna och mycket proffsiga världscuparrangörer och vi ser fram emot tävlingar i toppklass inför storpublik", säger Ola Strömberg, förbundsdirektör och tillförordnad längdchef, i ett pressmeddelande.

Annons

Tävlingshelgerna för nästa säsong: i Ulricehamn den 16–17 januari, sprint fristil och sprintstafett fristil, och i Falun den 30–31 januari, 10/15 km klassiskt och sprint klassiskt eller fristil.

Sverige tilldelades två tävlingshelger under det internationella skidförbundets möte i schweiziska Zürich tidigare i oktober.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons