Annons
Nyheter

Ung kvinna ingrep vid brand – utrymde krog

En ung kvinna utrymde en krog i samband med en brand i centrala Kungsbacka. Det rådiga ingripandet gjorde att gästerna undkom – men hon själv fick föras till sjukhus.
Brott • Publicerad 11 mars 2022
Larmet om branden i centrala Kungsbacka kom vid 17.36 på fredagen. Arkivbild.
Larmet om branden i centrala Kungsbacka kom vid 17.36 på fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Eldsvådan bröt ut i en träbyggnad vid halv sextiden på fredagskvällen. Ett stort pådrag med polis, räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Kvinnan, som är i övre tonåren och arbetar på en intilliggande restaurang, agerade snabbt när den farliga brandröken blåste mot gästerna.

Annons

– Röken vände mot gästerna på ett sätt som utgjorde en stor fara, men hon hjälpte till att undvika den faran, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

Efter att ha utrymt byggnaden var kvinnan själv medtagen efter att ha andats in röken.

– Hon fick föras med ambulans till sjukhus, men ska under omständigheterna må bra.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Platsen är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning.

– Det finns anledning att anta att någon begått ett brott och anlagt den här branden. Då utreds det som mordbrand, säger Hans-Jörgen Ostler.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons