Annons
Nyheter

Uppgift: döda efter drönarattack mot kvarn

Etiopien • Publicerad 11 januari 2022
Konflikten i Tigrayregionen i Etiopien har pågått i 14 månader. På bilden paraderar centralregimens militära styrkor. Arkivbild.Foto: AP/TT

Minst 17 personer har dödats i drönarattack i Tigrayregionen i Etiopien, uppger biståndsarbetare. Räden genomfördes i Mai Tsebri, och offren arbetade på en mjölkvarn.

Uppgifterna kommer från vittnen på plats i regionen som är skådeplats för strider mellan Addis Abebas regimstyrkor och regionala separatister.

Annons

Attacken, som uppges ha inträffat på måndagseftermiddagen, har inte kunnat verifieras av oberoende källor.

Några dagar tidigare anfölls ett flyktingläger i regionen, med många döda, rapporterar AFP. Anfallet mot flyktinglägret har bekräftats av FN-organ.

– Drönarna kom och hovrade över området innan bomberna fälldes. De utsatta drabbades av panik, efter några minuter hördes skrik när man fann kvinnor som dödats, berättar ett vittne vid mjölkvarnen.

Konflikten i Etiopien har pågått i 14 månader, där huvudaktörerna är centralregimen under ledning av premiärminister Abiy Ahmed i Addis Abeba, och Tigrays tidigare regionala styre Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons