Annons
Nyheter

Uppgifter: Avtal om eldupphör i Gaza

Mellanöstern • Publicerad 13 maj 2023
Röken stiger efter en explosion efter israelisk flygräd mot Gaza på lördagen.Foto: Hatem Moussa/AP/TT

En ledare för den militanta gruppen Islamiska jihad i Gaza meddelade på lördagskvällen att en överenskommelse om eldupphör träffats med Israel för att få stopp på fem dagars hårda strider.

Eldupphöret skulle träda i kraft klockan 21 svensk tid, men raketeld rapporteras ändå ha hörts efter det angivna klockslaget.

Annons

Strax dessförinnan uppgav Israel att palestinsk raketbeskjutning mot södra och centrala Israel pågick, och att man sköt mot mål inne i Gaza.

Eldupphöret rapporteras ha förhandlats fram med egyptisk hjälp. Uppgifterna bekräftas av en palestinsk källa, medan Israel avböjer att kommentera.

De senaste dagarnas våldsamheter har lett till 33 palestiniers död inne i Gaza, varav minst 13 civila.Två människor har dödats av raketeld i Israel, en 80-årig israelisk kvinna och en palestinsk man från Gaza som hade tillstånd att arbeta inne i Israel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons