Annons
Nyheter

Uppgifter: Northvolt på väg att ta jättelån

Ekonomi • Publicerad 15 maj 2023
Northvolt uppges vilja dra in drygt tio miljarder inför satsningarna på nya batterifabriker i Tyskland och Nordamerika. Arkivbild.
Northvolt uppges vilja dra in drygt tio miljarder inför satsningarna på nya batterifabriker i Tyskland och Nordamerika. Arkivbild.Foto: Axel Hilleskog/SvD/TT

Batteritillverkaren Northvolt är på väg att ta ett nytt obligationslån på över tio miljarder kronor, rapporterar tidningen Dagens Industri.

Det ska enligt tidningens källor röra sig om konvertibla skuldebrev, som kan omvandlas till aktier för minst en miljard dollar (10,4 miljarder kronor).

Annons

Uppgifterna kommer efter den senaste tidens besked om stora Northvolt-investeringar i batterifabriker i Tyskland och Nordamerika.

Northvolt vill inte bekräfta uppgifterna, enligt tidningen.

– Northvolt befinner sig i en ständigt pågående finansieringsprocess. I övrigt har vi inga kommentarer, säger bolagets kommunikationschef Anders Thor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons