Uppgifter: Trump föreslog skott mot migranter

I sin iver att stoppa migrationen från Mexiko till USA har Donald Trump föreslagit flera extrema åtgärder som tidigare inte varit kända, rapporterar The New York Times. Presidenten ska bland annat ha föreslagit att soldater skulle få skjuta migranter i benet.
USA • Publicerad 2 oktober 2019
USA:s president Donald Trump under ett besök vid en ny del av den amerikanska gränsmuren, vid Calexico i Kalifornien i april.
USA:s president Donald Trump under ett besök vid en ny del av den amerikanska gränsmuren, vid Calexico i Kalifornien i april.Foto: Jacquelyn Martin/AP/TT

hänvisar till uppgifter i en kommande bok där två av dess reportrar intervjuat tolv anonyma källor med insyn i diskussioner inom regeringen under en vecka i mars i år då Trump ägnade migrationsfrågan särskilt mycket uppmärksamhet.

Under ett möte ska Trump ha krävt att hela den över 300 mil långa gränsen mot Mexiko skulle stängas till dagen efter. Han ska också ha föreslagit att gränsmuren skulle göras strömförande och förses med vassa piggar, samt kompletteras med en vallgrav med ormar och alligatorer.

Under ett möte föreslog presidenten att soldater vid gränsen borde få skjuta migranter i benet för att stoppa dem, enligt The New York Times. Han ska ha backat från förslaget då hans rådgivare påpekade att det var oförenligt med lagen.

Enligt The New York Times beslutade presidenten efter den beskrivna veckan i mars att sparka flera av de rådgivare som påpekat svårigheterna i att genomföra hans mest extrema förslag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.