Annons
Nyheter

Upphandling gick fel - arrester i norr stängs

Polisen • Publicerad 9 juni 2023

Vaktbolaget Securus vann en upphandling och skulle ta över uppdraget som arrestvakter och brottsplatsövervakare i polisregion nord, men när bemanningen blev ett problem har polisen tvingats gå in och täcka upp, skriver Sundsvalls tidning.

Övertagandet av uppdraget skulle ske i början av maj, men när det visat sig att vaktbolaget inte haft tillräckligt med personal har polisen tvingats stänga 24 av sina 29 arrester i norra Sverige.

Annons

Omställningen har även lett till att många poliser har tvingats jobba övertid och att många av dem inte har kunnat patrullera gatorna eller kunnat ägna sig åt utredningsarbete eftersom de i stället behövt bevaka brottsplatser från intrång.

Vad som gått fel i upphandlingen av det nya väktarbolaget är oklart, men det finns omständigheter som väcker frågor, skriver tidningen som också har sökt Securus för en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons