Annons
Nyheter

Uppskjuten EU-debatt hålls i januari

Politik • Publicerad 3 december 2020
Den 18 november var det tänkt att partiledarna skulle debattera EU-frågor i riksdagen. Arkivbild.
Den 18 november var det tänkt att partiledarna skulle debattera EU-frågor i riksdagen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Riksdagen ställde in en partiledardebatt om Sveriges EU-politik förra månaden med hänvisning till det allvarliga smittoläget. Händelsen blev omdebatterad och frågor ställdes om Sverige klarar av att upprätthålla demokratiska funktioner.

Nu har ett nytt datum spikats för debatten: den 20 januari. Beslutet är fattat efter det att talman Andreas Norlén samrått med partiernas gruppledare.

Annons

"Det är viktigt att riksdagen fungerar även under coronapandemin och att partierna så snart som möjligt ges tillfälle att debattera aktuella EU-frågor", säger han i en skriftlig kommentar.

EU-minister Hans Dahlgren (S) inleder debatten med att berätta om regeringens prioriteringar i EU-arbetet. Övriga partier väljer själva vem som ska delta.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons