Annons

Uppvisning av Bayern München i London

Robert Lewandowski och Serge Gnabry älskar London.
Bayern München-duon hade uppvisning och krossade Chelsea på Stamford Bridge.
Åttondelsfinalen i Champions League slutade med 3–0 till tyskarna.
Fotboll • Publicerad 25 februari 2020
Bayern München hade en rolig kväll i London.
Bayern München hade en rolig kväll i London.Foto: Frank Augstein/AP/TT

Minns höstens förkrossande 7–2-vinst borta mot Tottenham, då Robert Lewandowski gjorde två mål och Serge Gnabry fyra i den brittiska huvudstaden, i gruppspelet.

Samma spelare blev huvudrollsinnehavare även i kvällens match mot Chelsea. Efter en hyfsat händelselös första halvlek vaknade Bayern till liv i andra. Två gånger på tre minuter var det anfallaren Lewandowski som spelade fram till yttern Gnabry, som snabbt gav tyskarna en 2–0-ledning.

Snabb talang

Annons

Chelsea jagade reducering men det hopp som fanns om en utjämning på Stamford Bridge krossades när den unge kanadensaren Alphonso Davies, den 19-årige supertalangen, vackert stormade fram längs vänsterkanten och spelade in bollen i straffområdet.

Den här gången var det Lewandowski som tackade för hjälpen och fastställde slutresultatet 3–0.

– Jag väggade med Coutinho, sedan lyckades jag ta mig förbi försvararen och sedan såg jag Lewandowski komma med sin löpning så jag försökte hitta honom, sade Davies i Viasats intervju.

"Gäller att spela smart"

Bayern trivs bra i London och Davies njöt mer av segern över Chelsea än krossen mot Tottenham.

– Det är åttondelsfinal och då gäller det att spela smart. I första halvlek kände vi på dem och försökte lista ut hur vi skulle få hål på dem och i andra gjorde vi det, sade Davies.

I slutet av matchen fick Chelsea dessutom vänsterbacken Marcos Alonso utvisad och är därmed avstängd i returen.

I Neapel var det jämnt skägg mellan Napoli och gästande Barcelona (1–1). Hemmalaget tog ledningen i första halvlek via Dries Mertens vackert placerade skott i krysset, men Barcelona kom tillbaka genom Antoine Griezmann. Även i Italien slutade matchen i den röda färgens tecken, då Barcelonas Arturo Vidal tog två gula kort i samma situation och blev utvisad.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons