Annons
Nyheter

Urspårade studenttävlingar stoppades

Utbildning • Publicerad 4 juni 2021
Skolledningen vid Lindeskolan i Lindesberg har stoppat elevernas studentkamp. Arkivbild.
Skolledningen vid Lindeskolan i Lindesberg har stoppat elevernas studentkamp. Arkivbild.Foto: Kicki Nilsson/TT

Skolledningen vid Lindeskolan i Lindesberg har stoppat elevernas studentkamp. Orsak: De tänkta utmaningarna i kampen gick långt bortom vad skolan såg som rimligt.

Eleverna skulle exempelvis tatuera in klassnamnet, vaxa någon mellan skinkorna eller slicka en klasskamrats pungkula för att samla poäng, rapporterar SVT Örebro.

Annons

När skolledningen fick kännedom om utmaningarna satte den stopp för 40–50 av dem.

– Det var bra att vi fick information från elever som hade reagerat, så att vi hade möjlighet att stoppa detta, säger rektor Andreas Blom till SVT.

Studentkampen har blivit en tradition på Lindeskolan och är en del av studentfirandet. Eleverna har accepterat skolledningens besked och studentkampen kommer att tas upp igen när listan rensats på sådant som strider mot skolans värdegrund.

Lindeskolan har tidigare uppmärksammats efter en urspårad nollning på elevhemmet i höstas. Sju elever dömdes för ofredande i tingsrätten. Domen har överklagats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons