Annons
Nyheter

USA-börsen rivstartade veckan på minus

Börs • Publicerad 5 september 2023
Investerarna blickar framåt mot flera ekonominyheter som presenteras under veckan som kommer. Arkivbild.
Investerarna blickar framåt mot flera ekonominyheter som presenteras under veckan som kommer. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

De ledande aktieindexen i USA rörde sig nedåt under handelsveckans första dag, efter att ha hållit stängt i måndags på grund av den nationella helgdagen Labor Day.

Breda S&P500-index backade 0,4 procent, Dow Jones industriindex tappade 0,6 procent samtidigt som tekniktunga Nasdaqs tappade 0,1 procent.

Annons

Nedgångarna ska ses i ljuset av att räntan på tioåriga amerikanska statsobligationer, som har inflytande på bostadslån och andra lån, steg något under dagen.

Olje- och energiaktier gynnades till följd av stigande oljepris sedan Saudiarabien och Ryssland meddelat att de fortsätter med sin minskade produktion.

Investerarna blickar nu framåt mot statistik som presenteras under veckan som kommer, bland dem onsdagens siffror om den amerikanska tjänstesektorn som sysselsätter en stor del av amerikanerna.

Tillståndet i tjänstesektorn kan ge ledtrådar om hur amerikanska centralbanken Federal Reserve agerar vid nästa räntemöte i slutet av september.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons