Annons
Nyheter

USA-börserna inledde kvartalet uppåt

Börs • Publicerad 1 juli 2021
Amerikanska flaggor vajar från sina stänger på börshuset i New York. Arkivbild.
Amerikanska flaggor vajar från sina stänger på börshuset i New York. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Det tredje kvartalets första handelsdag på torsdagen var fortsatt munter på de ledande USA-börserna. Breda indexet S&P 500 slog rekord för sjätte handelsdagen på raken med en uppgång på 0,5 procent, samtidigt som Dow Jones industriindex steg 0,4 procent.

Tekniktunga Nasdaqs kompositindex hade en mer blygsam utveckling med en uppgång på 0,1 procent, sedan det tyngts av en nedgång i priserna på aktier inom mikrochipsektorn.

Annons

Under dagen kom nya arbetslöshetssiffror från arbetsmarknadsdepartementet som visade på en nedgång i antalet amerikaner som anmält sig som arbetslösa, samtidigt som en annan rapport pekade mot att bolagens planerade uppsägningar är de lägsta på 21 år.

Marknaden ser nu med spänd förväntan fram emot fredagens anställningssiffror som tros visa att anställningarna har ökat med 700 000 och att arbetslösheten är nere på 5,7 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons