Annons

USA försökte döda ytterligare iransk militär

USA/Jemen • Publicerad 10 januari 2020
Anhängare till de Iranstödda jemenitiska Huthirebellerna demonstrerar mot det dödliga drönarangreppet mot den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani och den irakiske milischefen Abu Mahdi al-Muhandi i Iraks huvudstad Bagdad. Arkivbild.
Anhängare till de Iranstödda jemenitiska Huthirebellerna demonstrerar mot det dödliga drönarangreppet mot den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani och den irakiske milischefen Abu Mahdi al-Muhandi i Iraks huvudstad Bagdad. Arkivbild.Foto: Hani Mohammed/AP/TT

Samma dag som USA dödade den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani och den irakiske milischefen Abu Mahdi al-Muhandi i Iraks huvudstad Bagdad genomfördes en attack mot en iransk militärledare i Jemen.

Abdul Reza Shahlai, en högt uppsatt medlem i det mäktiga revolutionsgardets specialstyrka Quds, dödades dock inte i attacken, uppger två amerikanska regeringsföreträdare.

Annons

Försvarshögkvarteret Pentagon har inte kommenterat uppgiften.

USA:s president Donald Trump sade på fredagen att Soleimani planerade flera attacker mot amerikanska ambassader vid tiden för luftangreppet i Bagdad. Utan att specificera vilka sade Trump till tv-kanalen Fox News att det förmodligen handlade om fyra ambassader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons