GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

USA: Passagerarplan fattade eld vid landning

USA • Publicerad onsdag 18:14
Räddningstjänst på väg mot flygplanet som fattade eld vid landning på Miamis internationella flygplats sent på tisdagskvällen.
Räddningstjänst på väg mot flygplanet som fattade eld vid landning på Miamis internationella flygplats sent på tisdagskvällen.Foto: Miamis räddningstjänst/APP/TT

Sammanlagt 130 passagerare plus besättning tvingades hastigt evakuera ett passagerarplan som fattat eld vid landning på Miamis internationella flygplats i Florida i USA sent i tisdags kväll.

Minst tre personer skadades i samband med händelsen. Planet är av typen McDonnell Douglas MD-82 och flyger för det dominikanska lågprisbolaget Red Air.

Dramatiska videoklipp från bland andra CBS visar flygplanet, som ligger något på snedden på landningsbanan med nosen hoptryckt, samtidigt som tjock svart rök väller ut från flygplanskroppen.

Enligt flygplatsen tros branden ha uppstått efter att noshjulet av någon anledning tagit mark först.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten är på onsdagen på plats i Miami för att utreda händelsen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.