Nyheter

Utrikeskatten går i pension

Storbritannien • Publicerad 7 augusti 2020
Palmerston, katten som tidigare bott på utrikesdepartementet i Storbritannien, har gått i pension. Arkivbild.
Palmerston, katten som tidigare bott på utrikesdepartementet i Storbritannien, har gått i pension. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth
Larry, en av de katter som kvarstår i det brittiska rikets tjänst, utanför premiärministerns bostad 10 Downing street.
Larry, en av de katter som kvarstår i det brittiska rikets tjänst, utanför premiärministerns bostad 10 Downing street.Foto: Frank Augstein

Palmerston, det brittiska utrikesdepartementets hårigaste och mest fyrbenta medarbetare, har lämnat in sin avskedsansökan efter fyra år på posten. Katten, med över 100 000 följare på Twitter , har under coronapandemin jobbat hemifrån, något han ämnar göra även i fortsättningen hälsar han i brevet, undertecknat med två tasstryck.

Palmerston säger också att han har kommit långt i sina diplomatiska framstötningar med landets möss.

Britterna behöver dock inte misströsta, flera katter kvarstår i styrande ställning – Gladstone patrullerar finansdepartementet och Larry ser till att hålla 10 Downing street fritt från ohyra.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.