Annons

Nya våldsamma kravaller i Libanon

Libanon • Publicerad 16 januari 2020
Kravallpolis griper demonstranter som protesterar utanför en polisstation i Beirut.
Kravallpolis griper demonstranter som protesterar utanför en polisstation i Beirut.Foto: Hussein Malla/AP/TT

Demonstranter och säkerhetsstyrkor har för andra dagen i rad drabbat samman i Libanons huvudstad Beirut. Minst 47 personer har skadats i våldsamheterna enligt Röda Korset.

Hundratals personer hade samlats utanför landets centralbank för att protestera mot bankväsendet, men tog sig sedan till en polisstation där över 50 personer tagits i förvar efter kravaller dagen innan.

Annons

Nu sitter fler än 100 personer frihetsberövade med anledning av protesterna som blivit mer våldsamma de senaste två dagarna, enligt en juridisk hjälporganisation i Beirut. Protester mot det politiska etablissemanget och korruption, bristande samhällsservice och religiösa motsättningar har pågått i landet i närmare tre månader.

Ytterligare demonstrationer planeras under torsdagen med krav på att de gripna ska släppas.

Landets premiärminister Saad al-Hariri avgick i höstas, efter ett par veckors protester. En ny regering har fortfarande inte bildats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons