Annons
Nyheter

Våldsamt svartsjukedrama gav ett års fängelse

Brott • Publicerad 7 januari 2022
En man har dömts till ett års fängelse efter en misshandel i Eskilstuna i september. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 28-årig man döms till ett års fängelse för att med en hammare ha misshandlat en annan man i Eskilstuna. Enligt tingsrättens var männen rivaler om en kvinna och svartsjuka ska ha legat bakom överfallet, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Misshandeln skedde i en butik i stadsdelen Fröslunda i september i fjol. Offret fick flera slag, spejades med pepparsprej och fick tänder förstörda efter slag med hammarskaftet.

Annons

28-åringen har hävdat självförsvar. Men han döms nu till fängelse för misshandel och olaga hot. Mannen ska också betala drygt 60 000 kronor i skadestånd.

Även offret åtalades för att ha misshandlat 28-åringen, men han frias. Hans våld i samband med misshandeln kan "inte anses ha varit uppenbart oförsvarligt", enligt rätten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons