Nyheter

Våldtäktsman höll sig undan – våldtog igen

Brott • Publicerad 9 juni 2021
En dömd barnvåldtäktsman dök inte upp för att avtjäna sitt fängelsestraff. I stället våldtog han ett annat barn. Arkivbild.
En dömd barnvåldtäktsman dök inte upp för att avtjäna sitt fängelsestraff. I stället våldtog han ett annat barn. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En 21-årig man som dömts för att ha våldtagit ett barn vid två tillfällen, första gången när barnet var sju och senare nio år gammalt, våldtog en annan flicka i väntan på sitt fängelsestraff, rapporterar Östersunds-Posten.

Mannen utsatte flickan för övergreppet i sin lägenhet förra sommaren, sedan han bjudit på droger och hon somnat i hans säng.

Enligt en granskning av tidningen hade mannen ett halvår tidigare dömts för de första barnvåldtäkterna och skulle tre veckor innan flickan våldtogs ha inställt sig på en anstalt i Västerås för att börja avtjäna fängelsestraffet, men dök aldrig upp.

– I de här fallen, när det på riktigt påverkar någon annan, så blir konsekvenserna av glappet mellan dom och fängelse allvarligt. Om han hade suttit i fängelset så hade inte händelsen inträffat, säger Lillemor Ersberg, som var åklagare i fallet, till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.