Annons
Nyheter

Våldtog och sparkade sambo – får fem års fängelse

Brott • Publicerad 12 augusti 2023
Mannen slog, sparkade, bet och våldtog en kvinna i Östra Göinge som han flyttat in hos. Arkivbild.
Mannen slog, sparkade, bet och våldtog en kvinna i Östra Göinge som han flyttat in hos. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En kvinna lät en 29-årig man, som tidigare vistats på ett behandlingshem, flytta in hos henne i Östra Göinge kommun. Kort efter inflyttningen uppstod ett rent skräckvälde för kvinnans del, skriver Norra Skåne.

Mannen misshandlade henne med slag och sparkar, knäade henne i magen, tog strypgrepp och bet henne på flera ställen på kroppen. Vid två tillfällen har han utsatt henne för våldtäkt eller handlingar som är jämförbara med våldtäkt, när hon sov.

Mannen förnekar brott, men tingsrätten dömer honom till fem års fängelse för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt, olaga hot och misshandel. Han ska betala 350 000 kronor till kvinnan i skadestånd för kränkningarna, 20 000 kronor för sveda och värk samt 5 000 kronor för skador i lägenheten.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons