Annons
Nyheter

Våldtogs, bestals och förnedrades – två döms

Brott • Publicerad 12 januari 2022
Helsingborgs tingsrätt har dömt två män till fängelse efter upprepade våldtäkter mot en annan man i hans lägenhet. Arkivbild.
Helsingborgs tingsrätt har dömt två män till fängelse efter upprepade våldtäkter mot en annan man i hans lägenhet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män har dömts till fängelse för att upprepade gånger ha våldtagit en man i hans hem. Han blev också bestulen på värdesaker och utsatt för förnedrande behandling – den ena gärningsmannen urinerade på honom, rapporterar SVT Nyheter Helsingborg och HD/Sydsvenskan.

Brottsoffret stämde i augusti 2020 träff med en annan man via sociala medier. När denne kom till hans lägenhet hade han de två nu dömda männen med sig.

En 31-årig man har nu dömts till fängelse i fem år och två månader för grov våldtäkt och den andre, en 33-åring, har dömts till fängelse i två år och sex månader.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons