Annons

Högströms speciella firande: "Passade bra"

Djurgårdens nya klubbrekord: 13 raka hemmasegrar.
Efter 3–2-mötet med Brynäs firade Marcus Högström framgången på ett speciellt sätt.
Ishockey • Publicerad 25 februari 2020
Djurgårdens Marcus Högström jublar med Jacob Josefson Patrik Berglund.
Djurgårdens Marcus Högström jublar med Jacob Josefson Patrik Berglund.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Backen gled i från klungan av spelare framför målvakten Niklas Svedberg, greppade klubban med två händer och höjde armarna över huvudet.

Ett firande som han tyckte passade perfekt efter att Djurgården hade vunnit mot Brynäs och putsat till det 32 är gamla rekordet – i SHL- och elitseriesammanhang – från säsongen 1987–1988.

Annons

– Jag var tvungen att göra en gammal klassisk målgest som man gjorde förr i tiden, säger han.

– Men jag har inte fått se den på video. Jag hoppas att vi kan leta rätt på den då målvaktstränaren har varit på mig nu på slutet, han ville se den där.

"Minnas länge"

TT: Vad betyder rekordet för er?

– Jag tror att det här är något som man kommer att minnas länge. Det händer inte så ofta och jag tror att det kommer att växa sig starkare ju längre tiden går, säger Högström och menar att laget hade rekordet som en extra morot inför mötet med Brynäs.

– Vi hade det som en ganska stor "trigger" och vi ville verkligen vinna den här matchen för att få rekordet. Så det är grymt skönt.

Trepoängaren säkrades dock med liten marginal.

Det var först efter 15.27 av tredje perioden – 20 sekunder efter Emil Molins 2–2-kvittering i powerplay – som Niclas Bergfors fick pucken och skickade in avgörande 3–2 bakom målvakten Samuel Ersson.

– Det är imponerande. Det är verkligen bra gjort av killarna. Hatten av för det. Nu ska vi fortsätta på bortaplan också men det är otroligt imponerade att vinna 13 raka hemma, säger tränaren Robert Ohlsson.

Svagare borta

Djurgården är seriens främsta hemmalag men – precis som Ohlsson är inne på – är bortaspelet något helt annat.

Där är stockholmslaget bara på nionde plats i tabellen över bortaspelet.

Annons

– Vi har ett helt annat "go" här på hemmaplan, mycket mer framåtanda, vill göra mål, vill in i deras zon. Borta bli vi lite tillbakadragna. Det tror jag är den absolut största grejen, att vi har varit på tå här hemma, säger Högström.

TT: Varför blir det en sådan skillnad?

– Vi har inte listat ut svaret än. Men vi får se till att komma ut starkt på bortaplan, vara lite tuffare, lite fränare och lite mer sugna framåt.

– Hemma funderar vi inte så mycket, här släpper vi bara pucken och kör. Det är väl lite det jag hoppas på nu på torsdag.

Djurgården möter HV71 på torsdag. På lördag väntar IK Oskarshamn hemma – och då har laget chans att nå 14 raka hemmasegrar.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons