Annons
Nyheter

Vapnet i Skogås var en replika

Polisen bekräftar nu att vapnet som hittades i en sandlåda Skogås var en replika.
Brott • Publicerad 3 februari 2023
En kameraman filmar en sandbehållare vid en skola i Skogås söder om Stockholm, där polisen på onsdagen hittade ett vapen. I lördags sköts en 15-åring ihjäl i Skogås centrum.
En kameraman filmar en sandbehållare vid en skola i Skogås söder om Stockholm, där polisen på onsdagen hittade ett vapen. I lördags sköts en 15-åring ihjäl i Skogås centrum.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det var vid 18-tiden på onsdagen som polisen tog sig till sandbehållaren i Skogås i Huddinge. Ett vapenliknande föremål hittades.

– Den första bedömningen av vapnet, när det flyttades ut ur den här sandbehållaren, är att det är en replika. Men det är den första bedömningen, sedan ska det undersökas närmare, sade Towe Hägg, presstalesperson på polisen.

Annons

Polisen skriver i ett mejl till TT på fredagen att vapnet var en replika.

Sandbehållaren står på en skolgård. I lördags sköts en 15-åring ihjäl i Skogås centrum, en kilometer från skolan. Flera utredningar pågår parallellt i den våldsvåg som drabbat Stockholmsområdet och som inleddes på juldagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons