Annons
Nyheter

Var det Askungen som glömde skon?

Danmark • Publicerad 16 oktober 2023
Drottning Margrethe bjöd på söndagen på galataffel på Christiansborgs slott i Köpenhamn för att fira prins Christians 18-årsdag.
Drottning Margrethe bjöd på söndagen på galataffel på Christiansborgs slott i Köpenhamn för att fira prins Christians 18-årsdag.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/TT
Prinsessan Estelle var tillsammans med sina föräldrar prins Daniel och kronprinsessan Victoria några av gästerna på prins Christians 18-årsfirande på Christiansborgs slott.
Prinsessan Estelle var tillsammans med sina föräldrar prins Daniel och kronprinsessan Victoria några av gästerna på prins Christians 18-årsfirande på Christiansborgs slott.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/TT

Vad är väl en bal på slottet? Säkerligen en alldeles underbar upplevelse för de gäster som på söndagskvällen var inbjuda till drottning Margrethes galamiddag för att fira barnbarnet, prins Christians 18-årsdag.

Bland de inbjudna fanns två utvalda 18-åringar från Danmarks samtliga 98 kommuner, samt Grönland och Färöarna.

Annons

Någon måste dock ha haft bråttom hem från Christiansborgs slott för enligt det danska hovet återfanns en kvarglömd guldfärgad galasko.

"Är det månntro Askungen som glömde sin sko här i kväll?" skriver hovet i ett inlägg på Instagram.

Bland gästerna fanns också fler andra blivande tronföljare som kronprinsessorna Catharina-Amalia från Nederländerna och Elisabeth från Belgien, prinsessan Ingrid Alexandra från Norge och så från Sverige prinsessan Estelle som kom tillsammans med sina föräldrar, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons