Annons

VÅRBUDGETDEBATT: M: KRITIK MOT MINSKAD POLISBUDGET

Publicerad 10 april 2019

Liksom Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt beskriver Moderaternas Elisabeth Svantesson regeringens flytt av pengar från Polisen till Kriminalvården, för att täcka övertagande av transportuppdrag, som en nedskärning.

– Kriminalvården har fått en ny uppgift. Den fick de för två år sedan. Den håller på att övergå till dem. Det behöver de pengar för och det är bra att det kommer i den här budgeten, säger hon.

Annons

– Men det gjordes ju för att avlasta Polisen och att minska Polisens budget på grund av den uppgift Kriminalvården redan har fått, det tycker jag är helt obegripligt, tillägger hon.

Hon konstaterar samtidigt att det jobbskatteavdrag som infördes i M-KD-budgeten i december verkar få ligga kvar.

– Det är i grunden väldigt bra. Men att regeringen behåller det är ju ganska självklart, tänker jag, när det finns en majoritet (för det) i Sveriges riksdag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons