Annons
Nyheter

Kraftig brand i radhus – VMA utfärdades

En kraftig brand rasade på lördagen i en radhuslänga i stadsdelen Berghem i Umeå kommun med kraftig rökutveckling till följd. Boende i fyra radhus fick evakueras.
Brand • Publicerad 15 april 2023
Allmänheten varnades för kraftig rök i samband med en brand i en radhuslänga i Berghem i Umeå kommun. Arkivbild.
Allmänheten varnades för kraftig rök i samband med en brand i en radhuslänga i Berghem i Umeå kommun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om branden kom in vid 05.10. I ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten, uppmanades alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Enligt SOS Alarm brann det på vinden i två radhus i en radhuslänga. Det finns inga uppgifter om allvarliga skador. Fyra radhus evakuerades.

Annons

– Några personer ska ha åkt till akuten för kontroll och någon ska ha andats in rök, säger Elisabeth Glaas, polisens presstalesperson.

Det finns inga uppgifter kring hur brandens startat. En förundersökning om misstänkt mordbrand har inletts, men det finns ingen misstänkt, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 10.20-tiden på lördagen togs det viktiga meddelandet till allmänheten om att hålla sig inomhus på grund av den kraftiga röken bort.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons