Annons
Nyheter

Västkustbo bakade bäst – blir årets konditor

Josefine Pagander från Gerlesborg på västkusten är årets konditor 2022. Temat i år var "idoler" och hon bakade inspirerad av förebilden Carl von Linné.
Bakverk • Publicerad 12 november 2022
Josefine Pagander från Gerlesborg på västkusten vinner årets konditor.
Josefine Pagander från Gerlesborg på västkusten vinner årets konditor.Foto: Sara Trus/pressbild

24-åringen svängde bland annat ihop en tårta med grönt äpple, pumpafrö och dulce på temat.

"Med många avancerade tekniker och ett mod som fascinerade juryn har sobra och vackra bakverk skapats. Att smaka dem är en ren njutning", skriver juryn i sin motivering.

Annons

Josefine Pagander, som arbetar som frilansande konditor och bor i Fjällbacka, blir med segern även svensk mästare för professionella konditorer.

"Det här känns helt fantastiskt!" säger hon i ett pressmeddelande.

"Jag tror att mitt enhetliga koncept och min smaksäkerhet tog mig hela vägen till guldet. Temat idoler var roligt att tolka och det känns fint att få introducera Linné och det min morfar lärde i mina bakelser."

Andreas Modd i Uppsala och Guillaume Vilallonga från Stockholm knep andra- respektive tredjeplatsen.

Tävlingen pågick i tio timmar fördelat på två dagar på Stockholmsmässan. Varje konditor skapade fyra tårtor, tio glassbakelser, sex chokladkakor och sexton desserter var.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons