Annons
Nyheter

Västmanland hjälper Gotland vaccinera besökare

Medicin • Publicerad 23 juli 2021
Gotland får hjälp av Västmanland med vaccindoser. Arkivbild.
Gotland får hjälp av Västmanland med vaccindoser. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gotlands tilldelning av covid-19-vaccin räcker inte för att vaccinera alla besökare i sommar. Nu får ön hjälp av Region Västmanland som just nu har gott om lediga tider för vaccination och ett överskott på doser.

"Vi är så glada för att Västmanland så generöst hjälper oss i den här situationen som uppstått. De här extra doserna gör att vi kommer att kunna erbjuda betydligt fler som vill ta sin fristående dos här hos oss att göra det", säger Christine Senter, vaccinsamordnare i Region Gotland, i ett pressmeddelande.

Annons

Det handlar om 550 doser som nu omfördelas från Västmanland till Gotland.

Cirka 4 600 doser, eller drygt sju procent, av de doser som levererats till Gotland har hittills gått till personer hemmahörande i andra regioner. Konsekvensen blir att gotlänningar får vänta längre på sin vaccination, skriver regionen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons