GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö slår tillbaka – hotar skrota elsparkcyklar

Trafik • Publicerad 23 september 2021
Elsparkcyklar som inte parkerats på rätt sätt. Arkivbild.
Elsparkcyklar som inte parkerats på rätt sätt. Arkivbild.
Foto: Christine Olsson

Konflikten om elsparkcyklarna går vidare. Trots att flera kommuner i landet sagt nej till etablering av elsparkcyklar har dessa placerats ut av uthyrningsföretagen.

I Växjö ställde det norska företaget Ryde ut en mängd cyklar i helgen men nu slår kommunen tillbaka, rapporterar lokala medier. Kommunen kräver polistillstånd, felparkerade cyklar avlägsnas och om inte företaget betalar böter skrotas åkfordonen.

– Elsparkcyklarna hanteras enligt parkeringslagstiftningen och vi kommer därmed att plocka bort felparkerade elsparkcyklar. Företaget ska betala 500 kronor styck för varje omhändertagen cykel annars skrotas de, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef i Växjö kommun, till SVT Småland.

Fram till torsdagen hade sju cyklar tagits omhändertagits, enligt kommunen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.