Annons

Venezuela kan öppna oljekranen för USA

Ekonomi • Publicerad 8 mars 2022
Venezuelas president Nicolas Maduro kan öka oljeproduktionen när rysk olja riskerar att hamna under sanktioner. Arkivbild.
Venezuelas president Nicolas Maduro kan öka oljeproduktionen när rysk olja riskerar att hamna under sanktioner. Arkivbild.Foto: Matias Delacroix AP/TT

Venezuelas president Nicolas Maduro har öppnat för att öka landets oljeproduktion om det skulle bli ett amerikanskt importstopp av rysk olja.

Det rapporterar New York Times och hänvisar till ett möte mellan presidenten och amerikanska representanter som ägt rum under helgen.

Annons

USA införde sanktioner mot venezuelansk olja 2019 i ett försök krympa Maduros tillgångar.

I takt med allt kraftigare sanktioner mot Ryssland, som även kan komma att innefatta rysk olja, kan nu sanktionerna mot Venezuela istället komma att luckras upp.

Enligt experter som New York Times har talat med kan det dock ta tid för Venezuela att få upp produktionen eftersom att oljefälten är misskötta. Även om produktionen ökar kommer Venezuela inte att kunna ersätta all olja från Ryssland.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons