Annons
Nyheter

Venezuela säger sig ha stoppat kuppförsök

Venezuela • Publicerad 3 maj 2020
Venezuelas inrikesminister Néstor Reverol säger att ett colombianskt försök att störta president Nicolás Maduro har stoppats. Arkivbild.
Venezuelas inrikesminister Néstor Reverol säger att ett colombianskt försök att störta president Nicolás Maduro har stoppats. Arkivbild.Foto: Fernando Llano/AP/TT

Venezuelas regering säger att den lyckats stoppa ett intrång av legoknektar vars mål var att störta president Nicolás Maduro.

Inrikesminister Néstor Reverol hävdar att gruppen kom från Colombia och försökte ta sig in i Venezuela med hjälp av snabba båtar i gryningsmörkret i provinsen La Guaira. Försöket stoppades av militär och polis.

Annons

– Tack vare de lägliga och effektiva insatserna av vår bolivarianska militär och speciella polisenheter inom den nationella bolivarianska polisen kunde några skjutas och några tillfångatas, sade Reverol på statligt styrd tv.

Inrikesministern sade ingenting om antalet döda eller omhändertagna, men uppgav att insatser pågår både till land och till sjöss.

Venezuela har flera gånger beskyllt Colombia för att ha försökt störta president Maduro och hans regering.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons