Annons
Nyheter

Verkstadsbolag tyngde Wall Street

Börs • Publicerad 4 april 2023
Nya statistikrapporter oroade New York-börsen. Arkivbild.Foto: Mary Altaffer/AP-TT

New York-börsernas ledande index backade på tisdagens sedan två statistikrapporter antytt att den amerikanska ekonomin är på väg att mattas av.

Dels rapporterade arbetsmarknadsdepartementet att cirka 9,9 miljoner nya jobb utannonserades i februari, betydligt färre än experterna hade spått. Jobbstatistiken är en av de faktorer som centralbanken Federal Reserve fäster stor avseende vid när den beslutar om räntepolitiken.

Annons

Dels visade nya siffror att industribolagens orderingång försvagades mer än väntat i februari. Av Wall Streets elva branschindex var det också verkstadssektorn som tappade mest: ned 2,3 procent.

Det breda S&P 500-indexet och Dow Jones industriindex backade båda 0,6 procent. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons