Annons
Nyheter

Veronica Palm ska betala tillbaka 130 000

Politik • Publicerad 9 juli 2021
Veronica Palm lämnade sitt uppdrag som folkvald för Socialdemokraterna i riksdagen hösten 2015. Arkivbild.
Veronica Palm lämnade sitt uppdrag som folkvald för Socialdemokraterna i riksdagen hösten 2015. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Tidigare S-toppen Veronica Palm ska betala tillbaka 130 000 kronor till Statens tjänstepensionsverk, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Hon har tagit ut inkomstgaranti, som riksdagsledamöter får under fem år efter att ha avslutat sitt folkvalda uppdrag, i stället för att ta ut lön från sitt eget bolag.

Annons

Under 2019 fick hon totalt 545 250 kronor från inkomstgarantin, som ska underlätta omställningen till ett vanligt yrkesliv igen. Samma år hade hennes eget bolag en nettoomsättning på 390 000 kronor. Men i stället för att ta ut lön från sitt bolag har hon fattat beslut om aktieutdelning.

Veronica Palm säger i en skriftlig kommentar till Ekot att hon har har fyllt i sina inkomster i enlighet med vad Statens tjänstepensionsverk efterfrågat på sina blanketter:

"Arvodesnämnden har sedan uppmärksammat mig på att regelverket är annorlunda och att de därför beslutat om jämkning och återbetalning. Vilket jag så klart gör. Det har aldrig varit min intention att göra något annat än rätt."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons