Annons
Nyheter

Virushärjat Indonesien utökar restriktioner

Indonesien • Publicerad 7 juli 2021

Skenande smitta, överfulla sjukhus och brist på syrgas. Det svårt virushärjade Indonesien utökar nu virusrestriktionerna till att omfatta ytterligare dussintals städer från ön Sumatra i väst till Papaua i öst. Tidigare i veckan infördes restriktioner för huvudstaden Jakarta samt öarna Java och Bali.

Det innebär att kyrkor, moskéer, butiker och restauranger håller stängt och att människor ska arbeta hemifrån i princip i hela landet. Restriktionerna gäller åtminstone till den 20 juli.

Indonesien tampas mot en löpande smittspridning som eldas på av den smittsamma så kallade deltavarianten. I tisdags rapporterades 31 200 nya fall och 728 döda, vilket är sju gånger så många döda som för en månad sedan. Totalt har 2,3 miljoner fall konstaterats i landet, enligt den sammanställning som Johns Hopkins University i USA gör. 61 900 människor har dött med covid-19.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons