Annons
Nyheter

Virusläget bättre än väntat i Malmö

Vi börjar närma oss slutet av maj då Malmö befarades få sin stora puckel av snabb virusspridning. Men läget är bättre än väntat, konstaterar ledningsstrateg Per-Erik Ebbeståhl.
Coronaviruset • Publicerad 14 maj 2020
Per-Erik Ebbeståhl ledningsstrateg i Malmö stad vid en pressträff om arbetet med covid-19.
Per-Erik Ebbeståhl ledningsstrateg i Malmö stad vid en pressträff om arbetet med covid-19.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi pratade för en månad sedan om att vi skulle ha en peak i smittspridningen i slutet av maj. Som det ser ut nu utifrån Region Skånes prognoser så kommer vi att ha en ganska jämn smittspridning och inte den här toppen, säger han vid en pressträff.

Detta ser man bland annat inom skånsk intensivvård, där det den senaste månaden konstant varit 20-23 covidpatienter inlagda för vård per dag.

Annons

Men en förutsättning för en fortsatt jämn utveckling är att alla fortsätter att följa rekommendationerna, påpekar han.

Precis som i alla andra städer påverkas studentfirandet i Malmö.

– Det blir ingen vanlig studentavslutning för gymnasieeleverna 2020, det blir något helt annat, säger gymnasie- och vuxenutbildningsdirektör Lars Rehnberg.

Vid studentutspringen är grundprincipen att två anhöriga per elev får närvara. Större skolor i Malmö kan behöva sprida ut utspringen över flera dagar, eftersom folksamlingar inte få bli större än 50 personer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons