Annons

VM-besvikelsen: "Vet inte vad som händer"

Linn Persson kom till VM efter sin bästa säsong någonsin.
Men i Antholz har nederlagen på skjutvallen avlöst varandra.
Skidskytte • Publicerad 18 februari 2020
Linn Persson har haft ett tungt VM så här långt.
Linn Persson har haft ett tungt VM så här långt.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Linn Persson inledde VM i Antholz med fem bom i mixedstafetten. Hon fortsatte med tre bom i sprint och fyra i jaktstart. Och i distansloppet ville det sig inte heller. Totalt fem bom och en bedrövad Linn Persson som mötte journalisterna i den mixade zonen.

– Okej att man bommar i första liggande, men när jag sedan skruvar och fortsätter bomma. Jag vet inte vad som händer där, jag vet inte varför det blir bommar... Jag är jättebesviken, säger Persson och slår ut med armarna.

Annons

TT: Hur tufft är det för dig?

– Det är supertråkigt. Det är inte alls det här VM jag vill ha. Jag vill göra bra resultat, bra prestationer och känna att jag har gjort det jag kan. Det känner jag inte att jag har.

Den här säsongen har Linn Persson fått ett lyft i världscupen med bland annat sin första individuella pallplats när hon blev trea i masstarten i Annecy. Framför allt har det varit i det liggande skyttet som hon har briljerat – där det nu blev 2+2 bom.

– Det kändes bra även i dag. Jag tycker att jag tar tid på mig och inte slarvar, men det hjälper inte, säger hon.

Nu är det "bryta ihop och komma igen" som gäller. Nästa tävling blir med största sannolikhet damstafetten på lördag där Persson under säsongen haft en given plats i laget.

– Jag vet väl att jag kan skjuta. Det ska väl gå och ordna det här.

Marie Carlsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons