Annons
Nyheter

Åklagaren: Lärares sexbrott var planerade

Åklagaren vill se sju års fängelse för en lärare i Borås som åtalats för en rad sexbrott mot 15 elever, bland annat våldtäkter.
Enligt åklagaren har flera av brotten varit planerade på något sätt, eller föregåtts av en baktanke från läraren.
Brott • Publicerad 1 november 2022
Åklagaren yrkar på sju års fängelse för en lärare som åtalats för sexbrott mot 15 elever. Arkivbild.
Åklagaren yrkar på sju års fängelse för en lärare som åtalats för sexbrott mot 15 elever. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Rättegången mot mannen, som är i 30-årsåldern, avslutades på tisdagen.

Mannen greps i juni. Han åtalades i början av oktober för tre våldtäkter mot barn, två grova sexuella övergrepp mot barn, ett 20-tal sexuella ofredanden, flera fall av misshandel, kränkande fotografering samt barnpornografibrott.

Annons

Brotten har, enligt åklagaren, skett under flera år.

Mannen har erkänt en del av det han anklagas för. I andra fall nekar han till att beröringarna skulle ha varit av sexuell karaktär.

– Många av de här åtalspunkterna menar vi är sådant som hänt genom lek, sade mannens advokat Lars Almlöf till SVT när rättegången startade.

Åklagaren anser dock att många av brotten varit planerade på något sätt.

– Att det har funnits en baktanke vid flera av gärningarna vill jag nog bestämt påstå, säger kammaråklagare Andreas Lennartsson till TT.

Tingsrättens dom kommer om två veckor. De drabbade barnens juridiska ombud har krävt att läraren ska betala sammanlagt nästan 1,3 miljoner kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons