Annons
Nyheter

Ytterligare två avlidna i Skåne i covid-19

Ytterligare två personer har avlidit i Skåne med covid-19. det visar lördagens rapport från regionen. sammanlagt har nu 14 personer avlidit under coronapandemin på de skånska sjukhusen.
Ystad • Publicerad 4 april 2020 • Uppdaterad 7 april 2020
Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i Skåne.
Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i Skåne.Foto: Johan Nilsson/TT

På lördagen var det 332 konstaterade fall i Skåne. det är en ökning med 25 det senaste dygnet. det visar de nya siffrorna från Region Skåne

48 patienter vårdades för covid-19 på de skånska sjukhusen, tio fler än i fredags. 13 av dem fick intensivvård, en ökning med två.

Annons

Ytterligare två personer har av lidit på de skånska sjukhusen med covid -19. sammanlagt har nu 14 avlidit.

Totalt antal provtagna i Skåne är 4 349. Där har redovisningen ändrats så att det enbart är provtagna i region Skåne. Tidigare fanns också prover från andra platser som hanteras av regionen med i statistiken.

Den digitala tjänsten UM Online för unga mellan 12 och 23 år får fler besökare. Där hjälper kuratorer, barnmorskor och sjuksköterskor ungdomarna.

- Vi ser att ungdomar är medvetna om hur man ska skydda sig mot covid-19. En del ungdomar vill inte besöka oss på mottagningarna just nu av oro för att bli smittade, säger Christina Fridén, chef för ungdomsmottagningarna i Skåne i ett pressmeddelande.

– Vi ökar nu bemanningen i tjänsten så att vi kan möta ungdomarnas behov.

Samtidigt visar siffror från Intensivvårdsregistret antalet vårdtillfällen i covid-19 på olika skånska sjukhus.

Intensivvårdsregistret är en ideell organisation som stöttas av Sveriges kommuner och landsting. Den redovisar antalet vårdtillfällen för covid-19 på sjukhus i hela Sverige.

I Skåne fanns det fram till i går redovisat 27 vårdtillfällen i Intensivvårdsregistret.

Det innebär inte att det är så många personer som vårdats på de skånska sjukhusen. Samma person kan ha vårdats vid på olika sjukhus och vid flera tillfällen. En patient som flyttas från Ystad till Lund är två vårdtillfällen och flyttas personen sedan till en annan avdelning i Lund blir det tre vårdtillfällen.

Oavsett det visar siffrorna att en person fått intensivvård i Ystad. Något regionen inte redovisar eftersom den valt att berätta om läget i hela Skåne.

På två avdelningar i Malmö redovisas 12 olika vårdtillfällen. Lund har sex vårdtillfällen på två olika avdelningar, Kristianstads lasarett 6 och sjukhuset i Helsingborg 4.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons