Annons
Nyheter

Ytterligare två män häktade för knivmord

Brott • Publicerad 3 april 2023
Gottsunda är en av de förorter som polisen kategoriserar som utsatt område och där kommunen har problem med social oro, fattigdom och gäng. Arkivbild.
Gottsunda är en av de förorter som polisen kategoriserar som utsatt område och där kommunen har problem med social oro, fattigdom och gäng. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Två män har häktats misstänkta för mord efter att en man höggs till döds i stadsdelen Gottsunda i Uppsala förra veckan, rapporterar Upsala Nya Tidning.

En av de häktade är i 35-årsåldern medan den andre är i övre tonåren. På fråga från UNT om vilken relation de två männen har till brottsoffret svarar åklagare Erik Grönvall:

Annons

– De är inte närstående, men i övrigt vill jag inte kommentera deras relation.

Totalt sitter nu tre personer frihetsberövade i ärendet. Den tredje, en man i 20-årsåldern, häktades i söndags misstänkt för med hjälp till mord.

Det var i onsdags kväll som en man i 25-årsåldern knivhöggs till döds vid ett bostadshus nära Gottsunda centrum. Tre män greps och anhölls senare misstänkta för inblandning i mordet. En dag efter gripandet försvagades misstankarna mot männen, varpå de släpptes.

Enligt UNT har misstankarna mot dem avskrivits.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons