Nyheter

Hemvändardag i Onslunda

På Hemvändardagen i Onslunda på söndag den 22 maj kommer församlingen att presentera en unik nyhet.
Nyheter • Publicerad 20 maj 2011

– Det är en karta gjord inför storskiftet 1833, säger Bo Herou, ordförande i kyrkorådet. Den är mycket detaljerad, kan jag avslöja. V har hittat den i vårt arkiv.

Kartan kommer att visas i församlingshemmet där det också hänger 90 gamla skolfoton och visas ett bildspel från året som gått i Onslunda. Det visas mellan klockan 13 och 14.

Mellan klockan 10.30 och 16 sjuder det alltså av aktiviteter i byn. Och byborna ser fram emot att träffa alla Onslundabor i förskingringen.

Det blir som vanligt samling i Hembygdsgårdens trädgård klockan 10.30. I museet finns de duktiga borstbindarna och visar sitt hantverk, hur man sätter borstar för hand. I byn håller Kalle Sme öppet sin smedja, Haakers visar sin verksamhet med bland annat kök, Borstteknik har sin fabrik öppen, TMK demonstrerar radiostyrda bilar och Åsgården sina lammprodukter. Kyrkan visas mellan klockan 11 och 12 och därefter, 12-13, serverar hembygdsföreningen ärtsoppa i församlingshemmet.

Taner Caliskan
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.