Nyheter

Tomma ord av Thomas Lantz

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2007

Ystads kommunalråd Thomas Lantz (m) skriver på YA debatt den 12 oktober "I januari 2008 infriar vi vårt löfte om att alla som jobbar ska få en tusenlapp mer kvar i plånboken. Jobbavdragets andra del kommer främst låg och medelinkomsttagare till del. Även en nittonåring som precis börjat jobba kommer att märka av det när de får sin första lön".

Det är ytterst bedrövligt att Lantz har så ringa kännedom om verkligheten kring den utlovade tusenlappen man lovade innan valet. Kan Lantz verkligen ha missat undersökningen gjord av "Swedbanks institut för privatekonomi" som konstaterade att de som inte har en lön av minst 25 000 kronor i månaden inte heller får den tusenlapp han lovar? Den utlovade tusenlappen uteblir för många kommunalare, handelsanställda, hotell och restauranganställda och andra som har löner runt 16 000 till 17 000 kronor i månaden. Och var får en 19-åring 25 000 kronor i ingångslön och tusenlappen mer ut genom jobbavdrag i sin första löneutbetalning?

Vad Lantz dock glömmer att skriva är vad han själv får i skattesänkning på sin höga lön som kommunalråd. Den som har högst lön ska få mest. Det är principen för all borgerlig politik. Detta har nu de flesta insett och löftet om tusenlappen ekar tomt.

Kent Wallin

Ystad

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.