Annons
Nyheter

Träd fram, Thomas Lantz

Nyheter • Publicerad 3 juli 2007

Det är med stor bestörtning jag via Ystads Allehanda kan läsa att en mycket angelägen verksamhet på Ystads Lasarett hotas av ned läggning trots att det finns ett politiskt beslut att fortgå till 2009.

Beslutet togs i Distriktsnämnden för två år sedan och då gemensamt med kommunerna inom vårt område.Det är rehabiliteringi respektive hemkommun,ett brett samarbete mellan lasarettet i Ystad och kommunernas hemsjukvård.

Annons

Det är de svårast sjuka och många äldre som skulle stå utan hjälp om denna avveckling verkställs. Ansvarigt regionråd Henrik Hammar (m) har vid senaste regionfullmäktige i region Skåne på en fråga från mig lovat att ta kontakt med Ystads lasarett. Det är ett stort svek från honom att detta inte gjorts ännu , och frågan som måste ställas är var finns det politiska ansvaret?Jo, bollen ligger hos Henrik Hmamar.

Jag hoppas också att kommunerna inom SÖSK reagerar innan allt är försent,alla dessa har varit med och tagit beslutet och tyckt att denna verksamhet är ytterst viktig.Svik inte era kommuninnevånare. Jag är också ytterst förvånad att kommunalrådet i Ystad Tomas Lanz (m) också är fullständigt stum, trots att detta gäller hans egna kommuninnevånare samt att han tillika är förste vice ordförande i regionfullmäktige och har hört debatten kring denna fråga.

Tomas Lantz tillhör ju den styrande majoriteten och har därför lika stort ansvar idenna fråga som partikollegan Henrik Hammar. Träd fram Tomas Lantz och berätta för oss alla vad din uppfattning är i denna fråga,du som för två år sedan var en av de kommunpolitiker som tyckte att ovanstående projekt var bra.

Gertrud Ekman

ledamot (s) i regionfullmäktige i region Skåne.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons