Annons
Nyheter

Österlens BTK i serietopp – krossade guldfavoriten

Österlens BTK gjorde sin främsta insats någonsin i pingisens högsta serie när Eslövs AI besegrades på måndagskvällen. De femfaldiga svenska mästarna från mellanskåne fick för första gången någonsin i Pingisligan lämna bordet helt svältfödda. 5-0!
Nyheter • Publicerad 12 oktober 2010
Foto: 
Foto: 

– Halva Simrishamns kommun borde ha suttit på läktarna i kväll. Bättre pingis än så här kan de inte bli bjudna på. Kanske var kvartsfinalsegern mot Falkenberg för något år sedan häftigare eftersom det handlade om en slutspelsmatch. Men spelmässigt har vi inte presterat bättre, säger tränaren Niclas Almström.

Att det är små marginaler i pingis är inget nytt. Men frågan är hur kvällen hade utvecklat sig om Hong Zhi Jian hade förlorat första matchen mot Mattias Översjö. Hong låg under med 0-1 i set och 6-9 innan det vände. Han räddade en matchboll, vann setet och var sedan en gigant när matchen skulle avgöras. Gång på gång gjorde Hong poäng med sin tunga forehanddrive.

Annons

– Det var en avgörande seger som tände hela laget inför fortsättningen, säger Almström.

Om Hongs seger var viktigast var utan tvekan An Shus framträdande det mest spektakulära. Den nye Falkenbergskinesen visade sig vara en showman som visserligen irriterade motståndaren men som tände hemmapubliken. Efter att ha förlorat första set mot Mattias Stenberg – en tidigare publikfavorit i Jonebergshallen – spelade An Shu drömpingis i två set. Han smällde på uppstods och satte allt! Efter sitt sista pistolskott till forehand hoppade han över barriärerna och var på att försvinna upp på läktaren i ren eufori. Härliga scener i en sport som ibland nästan kan vara lite för välpolerad.

– Det var kul att spela i dag, bra publik och bra spel. Jag har slagit Stenberg förut men han har plus på mig, sa en jublande glad An Shu.

Genom segern gick Österlens BTK i serieledning i Pingisligan. Det har aldrig hänt förut!

– Våra spelare är lite ojämna individuellt. Men när det stämmer för alla tre är vi precis så här bra. Vi kan slå alla lag i Sverige, säger Niclas Almström, som hoppas att pingispubliken i sydöstra Skåne ska vakna.

– Vad kan här vara, drygt 100 personer? Det är för sorgligt. Killarna bjuder på elitidrott av högsta klass, säger han.

SAXO
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons