Nyheter

Österlens tredje raka

Österlens pingisherrar har onekligen hittat storformen. I går tog man tredje raka segern då topplaget Söderhamn krossades med 3–0 efter imponerande insatser av samtliga tre hemmaspelare. ”Vi vill till slutspel och jag tycker vi har ett bra utgångsläge nu”, menade unge Alexander Franzén som blev förunnad att slå in matchbollen.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2012
Alexander Franzén jublar efter ha slagit in matchbollen mot Viktor Brodd.
Alexander Franzén jublar efter ha slagit in matchbollen mot Viktor Brodd.Foto: 
Imponerande seger för Österlen. An Shu imponerade i sin segermatch mot Hampus Nordberg. Med 3–1 i set gav han Österlen ledningen med 2–0.Foto: Bass Nilsson
Imponerande seger för Österlen. An Shu imponerade i sin segermatch mot Hampus Nordberg. Med 3–1 i set gav han Österlen ledningen med 2–0.Foto: Bass NilssonFoto: Bass Nilsson

Den som angav segertonen var som så många gånger förr Peter Nilsson som i öppningsmatchen ställdes mot landslagsmannen Jon Persson.

Även om matchen gick till fem set kändes det som om Peter dominerade matchen.

– Det blev stora siffror. Än en gång visade det sig hur viktigt det är att vinna första matchen. Tycker Peter kontrollerade sin match även om han gav bort förs-ta set där han var lite ofokuserad efter ha blivit bortdömd i en serve. Det var lite slarvigt. Samtidigt har man kanske sett Jon bättre – han var inte riktigt på tårna och resan satt väl i (Jon kom direkt från Kina) men det föringar på inget vis Peters insats, menade tränaren Niclas Almström.

An Shu följde sen upp med att öka på till 2–0 genom att besegra Hampus Nordberg.

– På förhand var det väl en ”50–50-match” med lite fördel för oss. An Shu gjorde en rätt igenom djäkligt bra match och spelade väldigt smart där han fick till returspelet som gjorde att Hampus inte alls fick komma till.

Spiken i kistan slog Alexander Franzén in genom att i femsetare besegra Viktor Brodd.

– Alex spelade klokt och gjorde det bra hela vägen och första set var klanderfritt. Sen gav han bort lite men det blev bättre i tredje. Och fjärde set var kanske hela matchens bästa set. Efter timeouten slutade han med sitt valpiga spel och blev mer bestämd i returspelet. Helt klart växer han mer och mer in i rollen som seniorspelare.

Nöjd

Alexander själv var givetvis nöjd med såväl sin egna som hela lagets insats.

– Det var djäkligt skönt – fast man ska kanske inte svära – det var riktigt skönt att få vinna den matchen. Tyckte det kändes som jag hade greppet och jag fick första set. Sen kom han mer in i det i andra och jag blev lite rädd och det var han inte sen att utnyttja. Efter timeouten i fjärde blev jag lite tuffare i returspelet.

När kände du att du skulle vinna matchen?

– Jag var väl aldrig riktigt säker men när det stod 10–7 i femte så kände jag i varje fall att jag var nära...

Tre raka vinster (3–1 mot Kävlinge, 3–2 mot Halmstad och 3–0 mot Söderhamn). Det känns som ni är på gång?

– Det känns fantastiskt bra med tre vinster i rad. Vi vill till slutspel och jag tycker vi har ett bra utgångsläge nu, avslutade Alexander Franzén.

Och det är bara att hålla med!

Maria Sällberg
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.